Sluta spela i tid


Spel / söndag, oktober 14th, 2018

Många spelare har hamnat i en situation där det är dags att sluta spela, det gäller förstås att göra detta i rätt tid. Det är ett vanligt scenario att spelare hamnar i spelberoende eller också ett spelmissbruk, som kommer sig av den enkla anledningen att spel är otroligt beroendeframkallande. Många fastnar för spelautomater. Dessa kan man spela gratis (utan chans att vinna pengar) eller med egna pengar. Tycker man om att spela kan man med fördel välja att bara spela spelautomater utan att det kostar något.

Om man vill spela på ett sunt sätt, måste man sätta upp gränser för sig, gränser som under inga omständigheter får överträdas. Dessutom måste man ha metoder för att lyckas med att hålla sig inom gränserna. Det är lättare sagt än gjort, men det finns en del saker som man kan tänka på!

Det är bra att ha vissa begränsningar när det kommer till spelande, det ska förstås inte gå ut över andra aktiviteter i din vardag och inte heller gå ut över relationer som du har med till exempel en partner, familj och vänner.

Det är svårt att sluta spela i tid, men detta är mycket viktigt och för att lyckas med detta krävs det att man har stor disciplin samt förmågan att sluta på egen hand. Det kan i vissa krävas att någon anhörig eller liknande påpekar spelandet eller att man bör sluta. Har du förlorat din insats är det ingen bra idé att tänka att du ska fortsätta spela för att vinna tillbaka summan, det är i detta fall dags att sluta spela för att det inte ska resultera i negativa följder. Om du inte slutar spela i tid kan detta ha stor påverkan på ditt vardagliga liv, din ekonomi men också personliga relationer till släkt och vänner. Spelmissbruk kan anses vara precis som vilket annat beroende som helst och behöver därför undvikas i största möjliga mån, är du i riskzonen för att utveckla ett spelberoende är det därför livsviktigt att du slutar i tid.